Vepřová panenka marinovaná v bylinkách s pečeným chřestem ve špeku s chřestovo-tymiánovým demi – glace | chřestové pyré

Restaurace SONORESTAURANT (Brno)

Vepřová panenka marinovaná v bylinkách s pečeným chřestem ve špeku s chřestovo-tymiánovým demi – glace | chřestové pyré

Restaurace SONORESTAURANT (Brno)

Postup:

Vepřovou panenku si odblaníme a pečlivě očistíme.

Poté pomocí špikovacího nože vložíme do středu zelený chřest, panenku osolíme a opepříme ze všech stran a potřeme olejem. Vložíme na rozpálenou pánev a opékáme z obou stran zhruba 4 minuty. Poté panenku umístíme na teplé místo a necháme zhruba 2 minuty odležet.

Zelený chřest vložíme do vařící vody, a po 10 sekundách ho vyjmeme do studené vody s ledem a prudce zachladíme. Poté ho zabalíme do plátku alpského špeku a na rozpálené pánvi ho opečeme z obou stran.

Očištěné brambory si uvaříme doměkka a scedíme.

Do vařícího mléka vložíme nasekaný zelený chřest, osolíme, 2 minuty provaříme, rozmixujeme a přecedíme přes jemné sítko.

Pomocí šlehače spojíme brambory a chřestové mléko a vyšleháme do jemného pyré.

 

http://www.sonocentrum.cz