Uzený losos s vonnaskou palačinkou, grilovaný chřest, holandská omáčka a tzar kaviár

Restaurant SIGNATURE (POPŮVKY)

Uzený losos s vonnaskou palačinkou, grilovaný chřest, holandská omáčka a tzar kaviár

Restaurant SIGNATURE (POPŮVKY)

Ingredience pro 2 osoby:

Vonnaská palačinka

  • 160 g pyré z vařených brambor
  • 20 g mouky
  • 1x celé vejce
  • 1x bílek
  • 1x lžíce vyšlehané šlehačky
  • špetka soli
  • 4 ks bílého chřestu, sůl, pepř


Ze surovin připravíme hladké těsto a usmažíme na pánvi palačinky. Na palačinku poklademe plátky uzeného lososa, grilovaný chřest, holandskou omáčku, lžičku kaviáru a podáváme.

Holandská omáčka

  • 2 žloutky
  • 0,1l bílé víno
  • šťáva z ½ citrónu
  • sůl, pepř
  • ½ čajové lžička tabasca
  • 1 polévková lžíce worcesteru

Ve vodní lázni vyšleháme žloutky s bílým vínem, citrónovou šťávou, solí, pepřem, tabascem a worcesterem, dokud směs nezačne houstnout. Dno misky, ve které šleháme, nesmí být horké, abychom místo holandské omáčky neumíchali míchaná vejce. Když dobře a rychle mícháme, tak asi po 3 minutách můžeme stáhnout z tepla a začít pomalu přidávat teplé přepuštěné máslo. Stále rychle mícháme do úplného vmíchání másla, dokud směs není husté konzistence. Podle potřeby případně dochutíme.

Uzený losos

Filet lososa naložíme do směsi hrubé soli, cukru, koření a bylinek dle na 8 hodin. Na 1 kg soli použijeme 40 g cukru krystalu. Lososa udíme studeným kouřem při 25 °C po dobu 6 hodin. Na recept použijeme 100 g uzeného lososa pro 2 osoby, zbytek vydrží v lednici 14 dní.

 

http://www.restaurantsignature.cz/cz/