Uzená kachní roláda, nádivka, zelí ze zeleného chřestu

Restaurace HOTEL RYŠAVÝ (Vémyslice)

Uzená kachní roláda, nádivka, zelí ze zeleného chřestu

Restaurace HOTEL RYŠAVÝ (Vémyslice)

Postup:

Kachnu opláchneme, osušíme a vykostíme. Vykoštěný plát masa lehce poklepeme přes potravinářskou folii, osolíme, opepříme, rozložíme nádivku a zarolujeme. Svážeme potravinářským motouzem a udíme na dubovém kouři 4 hodiny. Následně odstraníme motouz a servírujeme.

 

Nádivka

2 dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky a lehce opražíme v troubě. Kostičky smícháme se žloutky, máslem, nasekanou petrželkou, polohrubou moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového ořechu a černého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků. Hotové těsto položíme na plát kachního masa, zarolujeme.

 

Zelí ze zeleného chřestu

Očištěný zelený chřest nakrájíme na větší špalíčky. Chřest krátce spaříme, scedíme, zalijeme trochou vody a dusíme za občasného promíchání do poloměkka.
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, zaprášíme prosátou moukou, orestujeme do zlatova a zamícháme do chřestu, který za občasného promíchání dodusíme téměř doměkka. Ke konci dušení chřest dochutíme cukrem, octem a solí a znovu krátce podusíme.

 

http://www.hotelrysavy.cz