Tatarák z chřestu
Markéta Hrubešová

Markéta Hrubešová
Ingredience na 4 porce:
- svazek zeleného chřestu
- 1 avokádo
- 2 rajčata
- 1 šalotka
- ½ citrónu
- 2 lžičky kapar
- 4lžíce olivového oleje
- 2 lžíce octa z bílého vína
- pažitka
- sůl a pepř
- bageta k podávání
Postup:
Bagetu nakrájejte, dejte na plech, potřete olivovým olejem a vložte pod gril. Chřest očistěte a odlomte dřevnaté konce. Vložte na 2 min. do vroucí osolené vody. Ihned zchlaďte. Ve velké míse smíchejte olej, ocet a sůl. Opepřete podle chuti. Šalotku nakrájejte nadrobno a dejte do mísy. Avokádo podélně rozřízněte, vyjměte pecku a nakrájete na kostičky. Zakápněte citrónem, aby nezhnědlo. Rajčata nakrájejte na osminky, zbavte dužiny a pokrájejte. Kapary nechte okapat a trochu rozkrájejte. Nakonec přidejte chřest nakrájený na kolečka a pažitku. Opatrně promíchejte. Servírujte s opečenou bagetou.