Tatarák z chřestu

Markéta Hrubešová

Tatarák z chřestu

Markéta Hrubešová

Ingredience na 4 porce:

  • svazek zeleného chřestu
  • 1 avokádo
  • 2 rajčata
  • 1 šalotka
  • ½ citrónu
  • 2 lžičky kapar
  • 4lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce octa z bílého vína
  • pažitka
  • sůl a pepř
  • bageta k podávání


Postup:

Bagetu nakrájejte, dejte na plech, potřete olivovým olejem a vložte pod gril. Chřest očistěte a odlomte dřevnaté konce. Vložte na 2 min. do vroucí osolené vody. Ihned zchlaďte. Ve velké míse smíchejte olej, ocet a sůl. Opepřete podle chuti. Šalotku nakrájejte nadrobno a dejte do mísy. Avokádo podélně rozřízněte, vyjměte pecku a nakrájete na kostičky. Zakápněte citrónem, aby nezhnědlo. Rajčata nakrájejte na osminky, zbavte dužiny a pokrájejte. Kapary nechte okapat a trochu rozkrájejte. Nakonec přidejte chřest nakrájený na kolečka a pažitku. Opatrně promíchejte. Servírujte s opečenou bagetou.