Quiche se zeleným chřestem

Recept pořadatele

Quiche se zeleným chřestem

Recept pořadatele

Ingredience pro formu o průměru 30 cm:

Těsto

  • 180 g hladké mouky
  • 85 g másla
  • 30 ml vody
  • 1 vejce
  • lžička soli


Náplň

  • 100 g slaniny
  • 50 g pórku
  • 3 vejce
  • 1 smetana ke šlehání
  • 150 g vašeho oblíbeného sýra
  • (např. gouda, ementál)
  • sůl, pepř
  • cca 200 g zeleného chřestu
  • 50 g parmazánu


Postup:
Ingredience na těsto smícháme v míse a vypracujeme. Dáme odpočinout do lednice. Orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme pórek a opékáme dozlatova. V míse smícháme vejce, smetanu, nakrájený nebo nastrouhaný sýr, koření a přimícháme opečenou slaninu a pórek.
Těsto rozválíme a dáme do formy – utlačíme a vytvoříme okraje (místo vysypání formy lze použít pomačkaný pečicí papír). Těsto propícháme vidličkou a dáme do trouby na cca 10 minut na 150–170 stupňů (dle vaší trouby). Po 10 minutách vytáhneme, nalijeme náplň, poklademe zelený chřest (nezapomeneme odlámat dřevnaté konce, můžeme nakrájet i na menší kousky) a posypeme parmazánem. Pečeme 30–40 minut dozlatova.