Quiche se zeleným chřestem
Recept pořadatele
Recept pořadatele
Ingredience pro formu o průměru 30 cm:
Těsto
- 180 g hladké mouky
- 85 g másla
- 30 ml vody
- 1 vejce
- lžička soli
Náplň
- 100 g slaniny
- 50 g pórku
- 3 vejce
- 1 smetana ke šlehání
- 150 g vašeho oblíbeného sýra
- (např. gouda, ementál)
- sůl, pepř
- cca 200 g zeleného chřestu
- 50 g parmazánu
Postup:
Ingredience na těsto smícháme v míse a vypracujeme. Dáme odpočinout do lednice. Orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme pórek a opékáme dozlatova. V míse smícháme vejce, smetanu, nakrájený nebo nastrouhaný sýr, koření a přimícháme opečenou slaninu a pórek.
Těsto rozválíme a dáme do formy – utlačíme a vytvoříme okraje (místo vysypání formy lze použít pomačkaný pečicí papír). Těsto propícháme vidličkou a dáme do trouby na cca 10 minut na 150–170 stupňů (dle vaší trouby). Po 10 minutách vytáhneme, nalijeme náplň, poklademe zelený chřest (nezapomeneme odlámat dřevnaté konce, můžeme nakrájet i na menší kousky) a posypeme parmazánem. Pečeme 30–40 minut dozlatova.