Presovaná vepřová líčka a chřestové risotto s mátou a kozím sýrem

Restaurace SBOROVNA (BRNO)

Presovaná vepřová líčka a chřestové risotto s mátou a kozím sýrem

Restaurace SBOROVNA (BRNO)

Postup:

Opraná a očištěná líčka opepříme, osolíme a naložíme na den do kořenové zeleniny, rozmarýnu a červeného vína. Líčka druhý den scedíme z vína a spolu s kořenovou zeleninou a bylinkami zalijeme sádlem a pomalu konfitujeme v troubě při teplotě 80 °C zhruba šest hodin. Líčka musí být měkká a musí se skoro rozpadat. Scedíme je ze sádla a od dělíme od zeleniny. Líčka natrháme na menší kousky, přidáme trochu sádla z konfitovánía promícháme. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme 24 hodin odležet. Při podávání lehce ohřejeme. Zbylou zeleninu dlouze vyrestujeme, zalijeme vývarem, provaříme, přepasírujeme, znovu provaříme a na konec přepasírujeme přes jemné sítko. Vznikne hladká tmavá omáčka na podlití líček. Na risotto si nejdříve orestujeme na másle očištěný a nakrájený chřest. Rýži arborio orestujeme na oleji společně se šalotkou a česnekem. Zalijeme bílým vínem a víno svaříme. Znovu zalijeme kuřecím nebo zeleninovým vývarem a svaříme. Toto opakujeme do té doby, než je rýže na skus. Poté přidáme chřest, sýr grana padano a máslo na zjemnění. Risotto by mělo být vláčné a krémové.

 

https://www.facebook.com/sborovnapub/