Palačinka s marinovaným lososem, zeleným chřestem a zakysanou smetanou
Restaurant Na Návsi

Restaurant Na Návsi
Ingredience:
- 100 ml olivového oleje
- 1 ks citronu
- 1 svazek jarní cibulky
- 800 g lososa
- 1 ks červené cibule
- 250 g mořské soli
- 170 g cukru krupice
- zelený a růžový pepř
Postup:
Vychladlé slané palačinky se špenátem potřeme vrstvou zakysané smetany, poklademe plátky marinovaného lososa a blanšírovanými zelenými chřesty. Zamotáme a nakrájíme na špalíčky, které převážeme, aby se nerozmotaly.
Příprava marinovaného lososa:
Šťávu a kůru z citronu smícháme s olejem a vetřeme do omyté a osušené ryby. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, jarní cibulku, oba pepře a v chladu necháme 30 minut odpočinout. Poté naložíme na 72 hodin do směsi soli a cukru. Krájíme na velmi tenké plátky.