Ovocný kuskus s vanilkovým chřestem a hoblinami hořké čokolády

Restaurace MEAT & BEER (Brno)

Ovocný kuskus s vanilkovým chřestem a hoblinami hořké čokolády

Restaurace MEAT & BEER (Brno)

Ingredience:

  • bílý chřest
  • vanilkový cukr
  • vanilkový lusk
  • kuskus
  • horká voda
  • máslo
  • med
  • bobulovité ovoce
  • hořká čokoláda

Chřest krátce povaříme ve vodě s vanilkovým luskem bez dřeně. Poté ho orestujeme na másle s vanilkovým cukrem. Necháme vychladnout. Kuskus v míse postupně zaléváme horkou vodou, necháme ho nabobtnat. Krátce zahřejeme med, kterým poté kuskus polijeme. Necháme vychladnout. Poté do kuskusu přidáme nakrájený chřest a různé bobulovité ovoce. Použít můžeme jahody, maliny, ostružiny, borůvky. Vše promícháme a za studena podáváme s nastrouhanými hoblinami hořké čokolády.

 

https://www.facebook.com/Meat-Beer-870221763017546