Miso polévka ze sójových bobů s tofu, jarní cibulkou a chřestem

Restaurace KAIZEN (Rajhrad)

Miso polévka ze sójových bobů s tofu, jarní cibulkou a chřestem

Restaurace KAIZEN (Rajhrad)

Postup:

Řasu wakame omyjte (na osobu počítejte s kouskem o velikosti poštovní známky) a vložte do misky s vodou. Řasa za pár minut změkne, nakrájejte ji na kousky. Dejte vařit asi 1 litr vody nebo zeleninového vývaru a do vřící tekutiny vhoďte 2 - 4 čerstvé šiitaké houby nakrájené na plátky. Po chvíli přidejte i řasu a vařte na mírném ohni asi 5 minut.

Naběračku horké polévky odeberte do misky a rozmíchejte v ní asi 4 lžičky pasty miso. Oheň stáhněte na minimum a miso vmíchejte do polévky. Dál již nevařte! Byla by škoda zničit všechny živé enzymy, které miso obsahujet... Polévku nechte v klidu asi 3 - 5 minut, poté přidejte jarní cibulku, tofu a zelený chřest - vše pokrájené na kostičky.

Nakonec zakápněte několika kapkami šťávy z čerstvého zázvoru a servírujte v malých miskách.

 

http://www.facebook.com/kaizenbrno