Marinované jahody se zeleným chřestem a krémem z čerstvého sýru
Honza Vorel

Honza Vorel
Ingredience pro 4 porce
- 500 g jahod
- kůra a šťáva z 1 citronu
- 140 g cukru moučka
- 20 ml koňaku
- 250 g sýru Philadelphia
- 250 g vyšlehané smetany
- pravá vanilka z 1/2 lusku
- 500 g zeleného chřestu
- svazek mikrobazalky
Jahody nakrájíme na kostičky a smícháme s citronem, 50 g cukru a koňakem. Necháme marinovat. V míse smícháme sýr se zbytkem cukru a pravou vanilkou, dobře promícháme a postupně přidáváme smetanu.
Zelený chřest spaříme a nakrájíme na klínky.
Na talíře upravíme zelený chřest, nadýchaný krém, marinované jahody a dozdobíme drobnými lístky mikrobazalky.