Marinovaná vepřová kotleta, chřestové zelí, bramborová placka

Restaurace LA BOUCHÉE (BRNO)

Marinovaná vepřová kotleta, chřestové zelí, bramborová placka

Restaurace LA BOUCHÉE (BRNO)

Suroviny na 2 porce:

Ingredience:

  • 150 g vepřová kotleta
  • 1 polévková lžíce dijonské hořčice
  • 1 polévková lžíce worchestru
  • 1 polévková lžíce sekaných
  • zelených bylinek
  • olej
  • sůl a pepř
  • Chřestové zelí:
  • 100 g zelený chřest
  • 20 g máslo
  • 10 g šalotka
  • 1 polévková lžíce bílé víno
  • krupicový cukr
  • sůl a pepř


Postup:

Vepřovou kotletu nasolíme a opepříme, potřeme směsí hořčice, worchesteru a bylinek a necháme marinovat dvě hodiny v lednici. Poté kotletu zprudka opečeme na troše oleje na pánvi a ještě 8 minut dopečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Maso necháme chvíli odpočinout a nafilujeme. Než se namarinuje maso, připravíme si chřestové zelí. Očištěný chřest nakrájíme na špalíky, které ještě rozřízneme napůl. Na másle necháme zesklovatět šalotku, přidáme chřest, ochutíme cukrem, vínem, solí a pepřem a vaříme do změknutí. Servírujeme na bramborové placce, kterou jsme opekli z obou stran na sádle.

 

http://www.labouchee.cz/