Marinovaná vepřová kotleta, chřestové zelí, bramborová placka
Restaurace LA BOUCHÉE (BRNO)

Restaurace LA BOUCHÉE (BRNO)
Suroviny na 2 porce:
Ingredience:
- 150 g vepřová kotleta
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce worchestru
- 1 polévková lžíce sekaných
- zelených bylinek
- olej
- sůl a pepř
- Chřestové zelí:
- 100 g zelený chřest
- 20 g máslo
- 10 g šalotka
- 1 polévková lžíce bílé víno
- krupicový cukr
- sůl a pepř
Postup:
Vepřovou kotletu nasolíme a opepříme, potřeme směsí hořčice, worchesteru a bylinek a necháme marinovat dvě hodiny v lednici. Poté kotletu zprudka opečeme na troše oleje na pánvi a ještě 8 minut dopečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Maso necháme chvíli odpočinout a nafilujeme. Než se namarinuje maso, připravíme si chřestové zelí. Očištěný chřest nakrájíme na špalíky, které ještě rozřízneme napůl. Na másle necháme zesklovatět šalotku, přidáme chřest, ochutíme cukrem, vínem, solí a pepřem a vaříme do změknutí. Servírujeme na bramborové placce, kterou jsme opekli z obou stran na sádle.