Kuřecí roláda s nastavovanou bramborovou kaší, zeleným chřestem a majoránkovým glazé
Signature Catering
Signature Catering
Ingredience pro 4 osoby:
- 1 ks celého kuřete
- 500 g zeleného chřestu
- 100 g dijonské hořčice
- 3 ks vejce
- 3 ks rohlíku
- 100 g medvědího česneku
- 150 g másla
- sůl, pepř
Postup
Kuře vykostíme a naklepeme, aby byl kuřecí plát rovnoměrně vysoký. Maso osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Kuřecí ořezy pomeleme, přidáme vejce, rohlíky pokrájené na kostičky, sůl, pepř a najemno nasekaný medvědí česnek. Nádivku rozprostřeme na kuřecí plát a zarolujeme do válečku. Celou roládu zpevníme provázkem a opečeme na oleji. Roládu vložíme do rozehřáté trouby a při 180 °C pečeme 60 minut. Servírujeme s blanšírovaným zeleným chřestem a nastavovanou bramborovou kaší.
Nastavovaná bramborová kaše
- 800 g brambor
- 150 g krup
- 200 g cibule
- 100 g česneku
- 80 g majoránky
- 150 ml smetany
- 150 ml mléka
- 100 g másla
- 50 g soli
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Po uvaření smícháme s cibulí, česnekem a přidáme kroupy. Poté směs vyšleháme s mlékem a smetanou. Zjemníme máslem a vše dochutíme solí, pepřem a majoránkou.