Kuřecí roláda s nastavovanou bramborovou kaší, zeleným chřestem a majoránkovým glazé

Signature Catering

Kuřecí roláda s nastavovanou bramborovou kaší, zeleným chřestem a majoránkovým glazé

Signature Catering

Ingredience pro 4 osoby:

  • 1 ks celého kuřete
  • 500 g zeleného chřestu
  • 100 g dijonské hořčice
  • 3 ks vejce
  • 3 ks rohlíku
  • 100 g medvědího česneku
  • 150 g másla
  • sůl, pepř

 

Postup

Kuře vykostíme a naklepeme, aby byl kuřecí plát rovnoměrně vysoký. Maso osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Kuřecí ořezy pomeleme, přidáme vejce, rohlíky pokrájené na kostičky, sůl, pepř a najemno nasekaný medvědí česnek. Nádivku rozprostřeme na kuřecí plát a zarolujeme do válečku. Celou roládu zpevníme provázkem a opečeme na oleji. Roládu vložíme do rozehřáté trouby a při 180 °C pečeme 60 minut. Servírujeme s blanšírovaným zeleným chřestem a nastavovanou bramborovou kaší.

 

Nastavovaná bramborová kaše

  • 800 g brambor
  • 150 g krup
  • 200 g cibule
  • 100 g česneku
  • 80 g majoránky
  • 150 ml smetany
  • 150 ml mléka
  • 100 g másla
  • 50 g soli

 

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Po uvaření smícháme s cibulí, česnekem a přidáme kroupy. Poté směs vyšleháme s mlékem a smetanou. Zjemníme máslem a vše dochutíme solí, pepřem a majoránkou.