Kachní prsa s chřestovým pyré
Markéta Hrubešová
Markéta Hrubešová
Ingredience pro 2 porce
- 1 kachní prsa
- svazek zeleného chřestu
- olej
- smetana
- sůl a pepř
Kůži na kachním mase nařízněte do mřížky. Maso osolte z obou stran a vložte na studenou pánev. Pečte zvolna asi 7 min – podle hmotnosti masa. Otočte a pečte dalších cca 5–6 min. Maso občas přelijte vypečeným sádlem. Maso vyndejte z pánve a nechte pod alobalem odležet asi 5 min.
Mezitím si připravte chřest. Odkrojte dřevnaté konce (ty nechte na polévku). Do vroucí osolené vody dejte chřest a vařte asi 3 min. Ihned zchlaďte. Odkrojte hlavičky a nechte si je na servírování. Chřestové pyré – chřest mixujte spolu se smetanou a špetkou soli dohladka.
Kachní prso servírujte s pyré a hlavičkami chřestu prohřátými na másle.