Jarní chřestový krém s máslovou šunkou

Kami Food & Catering

Jarní chřestový krém s máslovou šunkou

Kami Food & Catering

Ingredience pro 4 porce:

  • 250 g zeleného chřestu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 50 g šunky
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • petrželka 

 

Postup:

Z chřestu odkrojíme hlavičky a odložíme si je stranou. Stonky umyjeme a pokrájíme na menší špalíčky.

Do hrnce vložíme lžíci másla a chřestové špalíčky a lehce osmahneme. Opatrně zasypeme lžící hladké mouky a zalijeme připraveným zeleninovým vývarem. Vše vaříme 15 až 20 minut na mírném plameni. Před koncem varu přidáme smetanu ke šlehání a vše rozmixujeme do konzistence krému.

Na pánvi si rozpustíme lžíci másla a přidáme natrhanou šunku. Opékáme společně s hlavičkami chřestu až do chvíle, než začne směs zlátnout.

Naservírujeme krém na talíř a dozdobíme opečenou šunkou, hlavičkami chřestu a čerstvou petrželkou.

Na Slavnostech chřestu a vína 2024 můžete tento pokrm ochutnat v jedlém kelímku a sníst jedlou pepřovou lžící.