Hovězí líčka na červeném víně, zelený chřest, bulgur

Restaurace BLISS (MIROSLAV)

Hovězí líčka na červeném víně, zelený chřest, bulgur

Restaurace BLISS (MIROSLAV)

Postup:

Hovězí líčka
Hovězí líčka očistěte, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do hrnce nasypte kořenovou zeleninu a osmahněte ji dozlatova. Pak přidejte cibuli a česneka opékejte dočervena. Přidejte celé divoké koření, tymián, rozmarýn a rajský protlak a míchejte ještě minutu. Zalijte vínem, přiveďte k varu a vařte, až se objem sníží na třetinu; trvá to asi 30 minut. Vraťte do hrnce opečená líčka a zalijte je vývarem. Přiklopte a dejte dusit do trouby předehřáté na 140°C asi 2 hodiny doměkka. Líčka vyndejte na talíř a omáčku přeceďte přes jemné síto. Dotáhněte solí, pepřem, případně lehounce oslaďte, aby omáčka získala ještě lepší chuť. Těsně před podáváním do horké omáčky zašlehejte 2 lžíce másla.

Bulgur se zeleným chřestem
Jeden díl bulguru zalijeme dvěma díly vařícího vývaru. Přiklopíme a necháme nabobtnat, cca 10 minut. Poté přidáme máslo a předvařený zelený chřest nakrájený na špalíky. Osolíme a opepříme.

 

http://www.bliss-restaurant.cz/