Grilovaný punkevní siven s chřestem a holandskou omáčkou
Restaurant Signature (POPŮVKY)

Restaurant Signature (POPŮVKY)
Ingredience:
- 1,2 kg siven americký
- 400 g chřest
- 150 g máslo
- 2 žloutky
- 0,1 l bílé víno
- šťáva z ½ citrónu
- sůl, pepř, snítka tymiánu
- 2 stroužky česneku
- ½ čajová lžička tabasco
- 1 polévková lžíce worcester
- 180 g hladká mouka
- 300 g smetana
- bílý pepř - špetka
- sůl - špetka
Postup:
Holandská omáčka
Ve vodní lázni vyšleháme žloutky s bílým vínem, solí, pepřem, tabascem a worcesterem, dokud směs nezačne houstnout. Poté stáhneme z tepla a začneme přišlehávat rozpuštěné máslo, dokud směs není husté konzistence. Podle potřeby případně dochutíme.
Chřest
Chřest spaříme ve vařící vodě, vložíme do studené vody s ledem a solí kvůli zachování barvy. Takto připravený chřest prohodíme na pánvi s máslem.
Ryba
Z celé ryby si připravíme filátka, lehce nařízneme kůži, osolíme a opepříme. Takto připravená filátka opékáme na pánvi s přepuštěným máslem, nejprve kůží dolů, přihodíme snítku tymiánu a rozmáčknutý česnek.