Grilovaný punkevní siven s chřestem a holandskou omáčkou

Restaurant Signature (POPŮVKY)

Grilovaný punkevní siven s chřestem a holandskou omáčkou

Restaurant Signature (POPŮVKY)

Ingredience:

  • 1,2 kg siven americký
  • 400 g chřest
  • 150 g máslo
  • 2 žloutky
  • 0,1 l bílé víno
  • šťáva z ½ citrónu
  • sůl, pepř, snítka tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • ½ čajová lžička tabasco
  • 1 polévková lžíce worcester
  • 180 g hladká mouka
  • 300 g smetana
  • bílý pepř - špetka
  • sůl - špetka


Postup:

Holandská omáčka
Ve vodní lázni vyšleháme žloutky s bílým vínem, solí, pepřem, tabascem a worcesterem, dokud směs nezačne houstnout. Poté stáhneme z tepla a začneme přišlehávat rozpuštěné máslo, dokud směs není husté konzistence. Podle potřeby případně dochutíme.

Chřest
Chřest spaříme ve vařící vodě, vložíme do studené vody s ledem a solí kvůli zachování barvy. Takto připravený chřest prohodíme na pánvi s máslem.

Ryba
Z celé ryby si připravíme filátka, lehce nařízneme kůži, osolíme a opepříme. Takto připravená filátka opékáme na pánvi s přepuštěným máslem, nejprve kůží dolů, přihodíme snítku tymiánu a rozmáčknutý česnek.

 

http://www.restaurantsignature.cz/