Grilované kuřecí prso a chřestové ratatouille

Restaurace LA BOUCHÉE (BRNO)

Grilované kuřecí prso a chřestové ratatouille

Restaurace LA BOUCHÉE (BRNO)

Ingredience pro 2 osoby:

  • 2x 200 g kuřecích prsních řízků
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • máslo
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks menší cukety
  • 1 ks menšího lilku
  • 1 ks menší papriky
  • 4 menší rajčata
  • svazek očištěného zeleného chřestu
  • snítka čerstvého tymiánu a rozmarýnu

Postup:

Na olivovém oleji opečeme postupně do světle zlatava česnek, lilek, papriku a cuketu nakrájené na kostičky. Ze svazku chřestu odložíme 3 stonky, pokrájíme na kousky a zbytek chřestu ogrilujeme. Horkou zeleninovou směs odstavíme z plotny a ihned do ní přidáme nakrájená rajčata, nakrájené stonky chřestu, bylinky, osolíme, opepříme, zamícháme. Na hotové ratatouille položíme předem ogrilovaná kuřecí prsa s plátky másla a zapečeme ještě 15 minut na 180 °C v troubě. Servírujeme spolu s grilovanými zbylými stonky chřestu.