Grilované kuřecí prso a chřestové ratatouille
Restaurace LA BOUCHÉE (BRNO)

Restaurace LA BOUCHÉE (BRNO)
Ingredience pro 2 osoby:
- 2x 200 g kuřecích prsních řízků
- sůl, pepř
- olivový olej
- máslo
- 2 stroužky česneku
- 1 ks menší cukety
- 1 ks menšího lilku
- 1 ks menší papriky
- 4 menší rajčata
- svazek očištěného zeleného chřestu
- snítka čerstvého tymiánu a rozmarýnu
Postup:
Na olivovém oleji opečeme postupně do světle zlatava česnek, lilek, papriku a cuketu nakrájené na kostičky. Ze svazku chřestu odložíme 3 stonky, pokrájíme na kousky a zbytek chřestu ogrilujeme. Horkou zeleninovou směs odstavíme z plotny a ihned do ní přidáme nakrájená rajčata, nakrájené stonky chřestu, bylinky, osolíme, opepříme, zamícháme. Na hotové ratatouille položíme předem ogrilovaná kuřecí prsa s plátky másla a zapečeme ještě 15 minut na 180 °C v troubě. Servírujeme spolu s grilovanými zbylými stonky chřestu.