Filírované kachní prso s grilovaným pikantním chřestem

VESPALEC Catering (MORAVSKÝ KRUMLOV)

Filírované kachní prso s grilovaným pikantním chřestem

VESPALEC Catering (MORAVSKÝ KRUMLOV)

Ingredience pro 4 porce:

  • 4 ks kachních prsou
  • 24 ks bílého a zeleného chřestu
  • 8 cl olivového oleje extra virgin s chilli
  • špetka soli Maldon a čerstvě namletého pepře

Postup:

Kachní prsa posaďte na čistou a suchou rozpálenou pánev kůží dolů. Okamžitě se začne uvolňovat sádlo, které jim nedovolí se připéct. Z této strany nechte prsa dostatečně dlouho propékat, aby kůžička byla pěkně křupavá, jen průběžně slévejte vypečené sádlo do připravené mističky. Kůži lze nařezat, ale pozor, ať se neproříznete do masa! Jakmile je kůžička propečená, kachní prsa nechte opéct z druhé strany, pak je postavte na bok - prostě je otáčejte, aby se maso pěkně propeklo. Pak ho z pánve přendejte na talíř a nechte chvíli odpočinout. Chřest nejdříve omyjte. Bílý chřest oloupejte od hlavičky, mladý zelený chřest se nemusí loupat vůbec. Z připravených chřestů odlomte nebo odřízněte zdřevnatělé konce. Výhonky se musí v průběhu grilování otáčet – pokud několik výhonků propíchnete špejlemi a spojíte je, bude otáčení jednodušší a rychlejší. Grilujte a během grilování potírejte chilli olivovým olejem. Doba grilování chřestu je velmi krátká – na středně rozpáleném grilu se výhonky grilují z každé strany 4 až 5 minut. Nakonec před servírováním ještě chřest pokapeme výše uvedeným olivovým olejem. Servírovat můžete ve vynikající kombinaci s červeným zelím a karamelizovanou červenou cibulkou anebo s grilovanou paprikou.

 

http://www.pivni-zachranka.cz/