Filet z amura na kmínu s pošírovaným chřestem v máslové emulzi

VESPALEC Catering (MORAVSKÝ KRUMLOV)

Filet z amura na kmínu s pošírovaným chřestem v máslové emulzi

VESPALEC Catering (MORAVSKÝ KRUMLOV)

Postup:

Nakrájíme čerstvé filety z amura na cca 100 g porce, které si nasolíme, nakmínujeme a pokapeme citronovou šťávou. Filety pokládáme na rozpálený gril nejprve stranou s kůží. Grilujeme z obou stran cca 4-5 minut dle výšky filetu. Do rendlíku dáme živočišné máslo a na mírném ohni máslo přepustíme. Z vývaru, vychladlého másla, bílého vína a soli připravíme vyšleháním emulzi, kterou zavaříme. Zelený chřest oloupeme, ulámeme zdřevnatělé konce a vkládáme do připravené emulze, pošírujeme do změknutí.

 

http://www.pivni-zachranka.cz/