Chřestový krém

Restaurace LA BOUCHÉE (Brno)

Chřestový krém

Restaurace LA BOUCHÉE (Brno)

Suroviny:

  • 4 stonky vařeného bílého chřestu nakrájeného na kousky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 dcl 30% smetany
  • 4 dcl chřestového vývaru


Základní příprava chřestu:
Bílý chřest oloupeme do výšky 2 cm pod špičkou a odřežeme naťový konec, který odložíme bokem. Do hrnce si připravíme 2 l vody, 1 lžíci cukru, ½ omytého citronu, krajíc bílého chleba, sůl, pepř a přivedeme k varu. V hrnci následně uvaříme na skus chřest (tolik stonků, kolik se do hrnce pohodlně vejde), cca 10-12 minut dle průměru. Po vyjmutí je chřest připraven k dalším úpravám. Odříznuté konce i slupky bílého chřestu poté vložíme do vývaru z chřestu a krátce povaříme. Výsledný přecezený produkt používáme jako základ na polévku.

Chřestový krém: Z másla a mouky připravíme zásmažku, kterou zahustíme horký chřestový vývar, provaříme a zjemníme smetanou. Před podáváním vložíme do polévky kousky chřestu.

 

http://www.labouchee.cz/