Chřestová pizza se slaninou a sýrem
Restaurant Na Návsi
Restaurant Na Návsi
Šéfkuchař se svým týmem pro Vás připravili chřestovou pizzu se slaninou a sýrem. Recept na těsto je střeženým tajemství šéfkuchaře, protože záleží nejen na složení receptu a pracovním postupu, ale také na kvalitě a původu jednotlivých ingrediencí.
Pizza je připravená z italské mouky, dochucená sýrem mozzarellou, který zvýrazní chuť chřestu, anglickou slaninou s výrazným kouřovým aroma a zakápnutá smetanou s citronem pro zdokonalení všech chutí.
Můžete nicméně vyzkoušet tento pravý a zaručený italský recept na domácí těsto:
Ingredience:
- 1 kg hladké mouky
- 2 zarovnané lžičky cukru
- 20 g soli
- 500 ml teplé vody
- 25 g pivovarských kvasnic
- 5 lžic panenského olivového oleje
Postup:
Pivovarské kvasnice vložíme společně s cukrem do sklenice teplé vody a asi 10 minut rozpouštíme. Až se nám vytvoří pěna, směs nalijeme do mísy s moukou a dobře promísíme. V další sklenici teplé vody rozpustíme sůl, přidáme 5 lžic olivového oleje a vše přidáme do mouky. Hněteme a po částech přiléváme zbylou teplou vodu, dokud nezískáme měkké a hladké těsto.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Poté těsto znovu propracujeme a rozprostřeme na 4 plechy vymazané olejem. Necháme ještě nejméně 30 minut kynout.
Potřeme rajčatovou směsí a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.
Poté přidáme ostatní ingredience dle chuti a pizzu vložíme zpět do trouby k dopečení.