Chřestová bábovka

Tereza Bebarová

Chřestová bábovka

Tereza Bebarová

Ingredience:

Těsto

  • 350 g hladké mouky
  • 250 g cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky soli
  • 125 g rostlinného oleje
  • 3 velká vejce
  • 450 g nastrouhaného čerstvého chřestu, okapaného
  • 340 g drceného ananasu, neodkapaného
  • 1 až 2 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 vanilkový lusk
  • 100g nasekaných pekanových ořechů

 

Poleva

  • 100 g smetanového sýra (Philadelphia)
  • 80 g cukru moučka
  • 2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 až 4 lžíce plnotučného mléka


Postup:

Ve velké míse smícháme prvních šest ingrediencí. Přidáme olej, vejce, chřest, ananas, pomerančovou kůru a vanilku; dobře promícháme. Vložíme pekanové ořechy. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Pečeme při 160 stupních na horkovzduch po dobu 1 hodiny, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté. Pak vyjmeme z trouby na mřížku, aby bábovka úplně vychladla.

Na polevu ušleháme v malé misce dohladka smetanový sýr a cukr. Přidáme pomerančovou kůru, vanilku a dostatek mléka, dokud poleva nedosáhne požadované konzistence. Směs nalijeme na vychladlou bábovku, aby poleva stékala po stranách. Můžeme dozdobit kousky pomeranče a ořechů.