Chřestová bábovka
Tereza Bebarová
Tereza Bebarová
Ingredience:
Těsto
- 350 g hladké mouky
- 250 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky soli
- 125 g rostlinného oleje
- 3 velká vejce
- 450 g nastrouhaného čerstvého chřestu, okapaného
- 340 g drceného ananasu, neodkapaného
- 1 až 2 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
- 1 vanilkový lusk
- 100g nasekaných pekanových ořechů
Poleva
- 100 g smetanového sýra (Philadelphia)
- 80 g cukru moučka
- 2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 až 4 lžíce plnotučného mléka
Postup:
Ve velké míse smícháme prvních šest ingrediencí. Přidáme olej, vejce, chřest, ananas, pomerančovou kůru a vanilku; dobře promícháme. Vložíme pekanové ořechy. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Pečeme při 160 stupních na horkovzduch po dobu 1 hodiny, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté. Pak vyjmeme z trouby na mřížku, aby bábovka úplně vychladla.
Na polevu ušleháme v malé misce dohladka smetanový sýr a cukr. Přidáme pomerančovou kůru, vanilku a dostatek mléka, dokud poleva nedosáhne požadované konzistence. Směs nalijeme na vychladlou bábovku, aby poleva stékala po stranách. Můžeme dozdobit kousky pomeranče a ořechů.