Bramborový knedlík plněný uzeným vepřovým masem, zadělávaný chřest
Hospoda Na Dědině
Hospoda Na Dědině
Ingredience pro 4 osoby:
Těsto
- 1 kg vařených oloupaných brambor
- 1 ks vejce
- 0,5 kg jemné krupice
- 10 g soli
Náplň
- 0,1 kg cibule
- 0,3 kg uzené krkovice
- sůl, pepř, kmín podle chuti
- Zadělávaný chřest
- 0,3 kg bílého chřestu
- 0,2 kg zeleného chřestu
- 50 g másla
- ocet, cukr, sůl podle chuti
Postup:
Nejprve povaříme uzené maso a vzniklý vývar použijeme na přípravu zadělávaného chřestu. Poté uvaříme brambory ve slupce, necháme zchladit, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, sůl, jemnou krupici a vypracujeme hladké těsto.
Na pánvi orestujeme cibuli dozlatova, přidáme uzené maso nakrájené na malé kostičky, orestujeme a dochutíme. Náplň dáme stranou.
Bramborové těsto vyválíme na asi 2 cm tlustý plát, naplníme masem a vytvarujeme dlouhý knedlík, který po stranách utěsníme. Vaříme v páře asi 25 minut. Poté nakrájíme na plátky.
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme očištěný bílý chřest, orestujeme, zalijeme trochou uzeného vývaru a uvaříme doměkka. Uvařený chřest rozmixujeme dohladka a dochutíme solí, octem a cukrem.
Pokrm servírujeme ozdobený spařeným zeleným chřestem nakrájeným na kolečka. Můžeme přidat i špičky chřestu a smaženou cibulku.