Bramborové placky s trhaným uzeným masem a pečeným chřestem
Kami Food & Catering
Kami Food & Catering
Ingredience pro 4 osoby:
Bramborové placky
- 500 g brambor
- 300 g polohrubé mouky
- 1 ks vejce
- vepřové sádlo na smažení
- sůl
Trhané uzené maso
- 200 g vařeného uzeného masa
- 1 stroužek česneku
- pepř
Pečený chřest
- 100 g zeleného chřestu
- 1 lžíce oleje
- sůl
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Poté brambory oloupeme, rozmačkáme, promícháme s polohrubou moukou a vejcem a jemně osolíme.
Na pomoučeném vále z bramborového těsta ručně tvarujeme placky stejné velikosti a tvaru. Placky opékáme na sádle z obou stran dozlatova.
Uvařené a ještě teplé uzené maso natrháme dvěma vidličkami na delší vlákna a promícháme s rozmačkaným česnekem a pepřem.
Zelený chřest omyjeme a spodní 2 cm stonků odřízneme. Chřest naskládáme na plech s pečicím papírem, zakápneme olejem, osolíme a promícháme. Pečeme zhruba 10 minut při 230 0C.
Na talíř nejprve servírujeme bramborové placky, na ně poklademe pečený chřest a nahoru přidáme trhané uzené maso. Pokrm na závěr jemně opepříme.