Bramborové placky s trhaným uzeným masem a pečeným chřestem

Kami Food & Catering

Bramborové placky s trhaným uzeným masem a pečeným chřestem

Kami Food & Catering

Ingredience pro 4 osoby:

Bramborové placky

  • 500 g brambor
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 ks vejce
  • vepřové sádlo na smažení 
  • sůl


Trhané uzené maso

  • 200 g vařeného uzeného masa
  • 1 stroužek česneku
  • pepř


Pečený chřest

  • 100 g zeleného chřestu
  • 1 lžíce oleje
  • sůl

 

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Poté brambory oloupeme, rozmačkáme, promícháme s polohrubou moukou a vejcem a jemně osolíme.

Na pomoučeném vále z bramborového těsta ručně tvarujeme placky stejné velikosti a tvaru. Placky opékáme na sádle z obou stran dozlatova.

Uvařené a ještě teplé uzené maso natrháme dvěma vidličkami na delší vlákna a promícháme s rozmačkaným česnekem a pepřem.

Zelený chřest omyjeme a spodní 2 cm stonků odřízneme. Chřest naskládáme na plech s pečicím papírem, zakápneme olejem, osolíme a promícháme. Pečeme zhruba 10 minut při 230 0C.

Na talíř nejprve servírujeme bramborové placky, na ně poklademe pečený chřest a nahoru přidáme trhané uzené maso. Pokrm na závěr jemně opepříme.