Wine Wellness Hotel Amande (Hustopeče)
Při sestavování menu nechodíme pro inspiraci daleko, rozhlížíme se kolem sebe a vybíráme ze surovin typických pro tento kraj a roční období.
Poctivá a chutná jídla připravená z lokálních a sezónních surovin. Domácí dezerty od naší cukrářky i skvělá vína od jihomoravských vinařů.
Při sestavování menu nechodíme pro inspiraci daleko, rozhlížíme se kolem sebe a vybíráme ze surovin typických pro tento kraj a roční období. Ochutnejte třeba čerstvé ryby z Pohořelic nebo sýry z farmy kousek pod Pálavou.
Umístění v gastro průvodci Gourmet jižní Morava mezi 8 nejlepšími restauracemi na jižní Moravě.
Nabídka restaurace pro Slavnosti 2024:
Předkrm:
Chleba Brno s vepřovým rillettes, marinovaná šalotka s chřestem
Křečkovská hora | 2022 | suché | moravské zemské | Víno z Trboušan - Jiří Korber
Polévka:
Chřestový krém, thajské žluté kari, kokosové mléko, výhonky čerstvých bylinek
Hlavní chody:
Grilovaná hovězí svíčková, mandlový crumble, salát z chřestu, brambor grenaille a čerstvých bylinek
Cuvée blond | 2019 | suché | Vinařství Chrást
Tagliolini s pestem ze zeleného chřestu a čerstvých bylinek, pečený sumeček, pálavský sýr, uzené mandle
Veltlínské červené rané | 2023 | suché | moravské zemské | Vinařství Toporcer
Dezerty:
Čokoládové brownies, zelený chřest, čerstvé jahody a vanilková sůl
Princess Jane rosé | 2022 | suché | moravské zemské | Polivka Winery
Nanuky z Benešovské továrny na zmrzlinu